Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ. Στρατηγικός και Επιχειρηματικός Σχεδιασμός Δήμου Κορινθίων για την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου και την Ανάδειξη του Δήμου Κορινθίων σε Τόπο Τουριστικής Προσέλευσης - Περόγαμβρος, Σπυρίδων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2015)
Μετά τη δημιουργία των Καλλικρατικών Δήμων και κατά συνέπεια τη συσσώρευση όλης της δημοτικής περιουσίας σε ένα μεγαλύτερο πλέον Δήμο προϋποθέτει την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση αυτής προς όφελος όλου του κοινωνικού συνόλου. Αναλύοντας την ισχύουσα νομοθεσία και εφαρμόζοντας την στη συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης, για τον Δήμο Κορινθίων, προτείνεται η σύσταση μιας δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία θα ορίσει τη μέθοδο αξιοποίησης των δημοτικων ακινήτων του Δήμου και θα προτείνει τον τρόπο αξιοποίησης ενός συγκεκρίμενου δημοτικού ακινήτου με σκοπό τη τουριστικη ανάπτυξή του
Establishment of local authorities s.a. Stategic and Business planning for the exploitation of a municipality property and the promotion of Korinthos Municipality as a tourist destination
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση -- Ελλάδα; Ακίνητη περιουσία -- Ελλάδα; Τουρισμός; Στρατηγικός σχεδιασμός; Επιχειρησιακός προγραμματισμός; Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Στρατηγικός Σχεδιασμός; Επιχειρηματικός Σχεδιασμός; Δήμος Κορινθίων; Τουρισμός