Ανασχεδιασμός διαδικασιών του συστήματος ωφελούμενων για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». - Θώδα, Αλίκη Δέσποινα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η γραφειοκρατία στις Δημόσιες υπηρεσίες είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στις ημέρες μας. Παρά την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των υλικοτεχνικών υποδομών, πολλές από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των Δημόσιων οργανισμών δεν έχουν προχωρήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο εκμοντερνισμός των οργανισμών επιτυγχάνεται με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Συμβάλλουν δραστικά σε αυτόν ο ανασχεδιασμός διαδικασιών και η αυτοματοποίηση ιδιαίτερα μέσα από ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα. Για να αυξηθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αποδοτικότερη λειτουργία των διαδικασιών και εξ’ ολοκλήρου ενός οργανισμού. Η παρούσα εργασία εστιάζει στην αναγκαιότητα ανασχεδιασμού των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα αναλύει την περίπτωση ενός από τα μεγαλύτερα επιδοτούμενα Προγράμματα στην Ελλάδα που σχετίζεται με τη φιλοξενία παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε ανάλογες δομές. Προτείνεται ο σχεδιασμός ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για να υποστηρίζει το εν λόγω Πρόγραμμα και ταυτόχρονα ο ανασχεδιασμός ορισμένων διαδικασιών που πραγματοποιούν οι ωφελούμενοι μέσω του συστήματος.
Redesign of beneficiary system procedures for the NSRF program, "Harmonization of Family and Professional Life".
Keywords: Δημόσια Διοίκηση--Ελλάδα; Ψηφιακή Διακυβέρνηση; Ψηφιακός Μετασχηματισμός; Ανασχεδιασμός Διαδικασιών; Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα; Πρόγραμμα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής