Η πρόσληψη της Ιταλικής δραματουργίας του 20ου αιώνα στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1900-1940 - Νταρακλίτσα, Ελίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2014)
Η φιλοδοξία του έργου αυτού είναι να παρουσιάσει όσο το δυνατόν πληρέστερα την εικόνα του χάρτη της σύγχρονης ιταλικής δραματουργίας στην Ελλάδα κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Ο στόχος είναι να δοθεί φως στην σπουδαιότητα της συγκεκριμένης δραματουργικής δραστηριότητας και στον διαμεσολαβητικό της ρόλο μεταξύ ελληνικής και ιταλικής επικράτειας για την αναπλήωση τωνκενών, κυρίως, στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
Keywords: Θεατρικά έργα; Θέατρο - Ιστορία και κριτική; Θέατρο - Ελλάδα - Ιστορία - 20ος αιώνας; Ελληνικό δράμα - 20ος αιώνας - Ιστορία και κριτική; Θέατρο - Ιταλία - Ιστορία - 20ος αιώνας; Θεατρικά έργα; Θέατρο - Ιστορία και κριτική; Θέατρο - Ελλάδα - Ιστορία - 20ος αιώνας; Ελληνικό δράμα - 20ος αιώνας - Ιστορία και κριτική; Θέατρο - Ιταλία - Ιστορία - 20ος αιώνας