Ανάλυση αγοράς κρυπτονομισμάτων - Μπάρδη, Σταυρούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Το οικονομικό σκηνικό έχει μεταμορφωθεί πλήρως από την καινοτόμο φύση του χώρου των κρυπτονομισμάτων. Αυτή η διατριβή πηγαίνει σε πολλές λεπτομέρειες και παρέχει μια λεπτομερή εξέταση της τεράστιας αγοράς κρυπτονομισμάτων. Επιστρέφοντας στα βασικά, η έρευνα ξεκινά αντιπαραβάλλοντας τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής με την εμφάνιση των κρυπτονομισμάτων. Τονίζονται πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμολόγηση των κρυπτονομισμάτων, μαζί με τη λειτουργία των πλατφορμών ανταλλαγής, τη δυναμική της αγοράς και τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το blockchain, ένα αποκεντρωμένο και κατανεμημένο σύστημα μητρώου σε μια δικτυακή υποδομή. Καθώς κάποιος ερευνά μακρύτερα, τα ζητήματα ασφάλειας παίρνουν το επίκεντρο. Υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Αυτές περιλαμβάνουν σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, απότομες διακυμάνσεις τιμών, ανέντιμη συμπεριφορά και στρατηγικές δυσκολίες στη διαχείριση κινδύνου. Εν μέσω αυτών των δυσκολιών, η έρευνα τονίζει επίσης τον ακρογωνιαίο λίθο της κρυπτογραφίας του κλάδου και την πιθανή απειλή που θέτει ο κβαντικός υπολογιστής. Ένα άλλο σημαντικό δόγμα αυτής της θεωρίας είναι η ρύθμιση. Η νομοθεσία εξακολουθεί να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι όταν πρόκειται για ένα θέμα τόσο νέο και αναπτυσσόμενο όσο το κρυπτονόμισμα. Η μελέτη παρέχει μια εικόνα για τη σύνθετη αντιστάθμιση μεταξύ της προώθησης της καινοτομίας και της εγγύησης της ασφάλειας εξετάζοντας το παγκόσμιο ρυθμιστικό σύστημα, την πολυπλοκότητα των φόρων και τις επιπτώσεις σε μεμονωμένες χώρες. Συνοπτικά, αυτή η διατριβή παρέχει ένα πρίσμα μέσα από το οποίο μπορούμε να δούμε το μέλλον καθώς αλλάζει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ρωτώντας εάν τα κρυπτονομίσματα θα ανέτρεπαν καθιερωμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή αν θα ταιριάζουν καλά. Αυτή η διεξοδική έρευνα χρησιμεύει ως οδηγός για όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην εξερεύνηση του συναρπαστικού κόσμου των κρυπτονομισμάτων.
Cryptocurrency market analysis
Μ.Δ.Ε. 89
Keywords: Κρυπτονομίσματα -- Δίκαιο και νομοθεσία; Ψηφιακό νόμισμα; Οικονομικές συναλλαγές; Παγκόσμια πολιτική οικονομία; Διεθνής οικονομική; Κρυπτονομίσματα; Χρηματοοικονομικά συστήματα; Ανάλυση αγοράς; Ασφάλεια κρυπτονομισμάτων; Cryptocurrency; Financial systems; Market analysis; Cryptocurrency security; Blockchain