Ηλεκτρονική διακυβέρνηση - «e-KEP» (βελτιστοποίηση σε λειτουργικό επίπεδο) - Καρδάμη, Θεονύμφη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής αποτελεί:  η επιλεκτική αποτύπωση σημαντικών παρεχόμενων υπηρεσιών από την εφαρμογή e-kep (το σύστημα διαχείρισης υποθέσεων πολιτών στο Κ.Ε.Π – Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) , είτε μέσω των ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ, είτε μέσω της διασύνδεσής της με την Πύλη ΕΡΜΗΣ και  αντίστοιχες προτάσεις για βελτίωση ή ανασχεδιασμό μερικό ή ολικό της εφαρμογής, χρησιμοποιώντας ως κριτήριο το κόστος ευκαιρίας (οικονομικό κόστος, κόστος hardware, κόστος software, κόστος συντήρησης, τεχνολογικός εξοπλισμός, ανθρώπινοι πόροι κ.λ.π) Επομένως επιχειρείται να παρουσιασθούν: Άμεσα (βραχυπρόθεσμα) υλοποιήσιμες προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στις παρεχόμενες προς αυτόν υπηρεσίες από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημόσιας διοίκησης. Μεσοπρόθεσμα υλοποιήσιμες προτάσεις για ανασχεδιασμό μερικό ή ολικό της εφαρμογής e-kep, των συνδεόμενων με αυτή Εξωτερικών Εφαρμογών καθώς και της σύνδεσης της με την Πύλη ΕΡΜΗΣ Καλές Πρακτικές ενημέρωσης του πολίτη για τις διαθέσιμες προς αυτόν υπηρεσίες καθώς και για τον τρόπο μείωσης- ελαχιστοποίησης της επισκεψιμότητας σε δημόσιες υπηρεσίες για την πραγματοποίηση των επιθυμητών συναλλαγών. Καλές Πρακτικές μείωσης του « κυκλοφορούντος χαρτιού» με την χρήση πιστοποιημένου ηλεκτρονικού τρόπου επικοινωνίας Καλές Πρακτικές εσωτερικής λειτουργίας των ΚΕΠ με ελαχιστοποίηση των απαιτούμενων εκτυπώσεων για την εξυπηρέτηση των υποθέσεων του πολίτη. Όλες οι προτάσεις βελτίωσης στηρίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη, όπως δήλωσε και ο Γάλλος πρεσβευτής Christophe Chantepy στην εκδήλωση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τίτλο η «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019» στο Μουσείο Μπενάκη 30.08.2017
Electronic government - "e-KEP" (optimization on operational level)
Keywords: Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Διακυβέρνηση; Ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών; e-kep; e-παράβολο; Ψηφιακή υπογραφή