Ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας πολλών παικτών με το Unity3d - Χριστόπουλος, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η επαυξημένη πραγματικότητα για κινητές συσκευές (Mobile AR) επιτρέπει εικονικό περιεχόμενο, όπως τρισδιάστατα μοντέλα και κινούμενα σχέδια τα οποία δύνανται να τοποθετούνται πάνω σε αντικείμενα του πραγματικού κόσμου σε οποιοδήποτε πλαίσιο. Στην παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζεται το πρόγραμμα ανάπτυξης βίντεο παιχνιδιών, Unity, τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες του. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, δημιουργείται ένα Multiplayer First Person Shooter βίντεο παιχνίδι για κινητές συσκευές με παράλληλη χρήση των δυνατοτήτων της επαυξημένης πραγματικότητας. Αρχικά γίνεται μια παρουσίαση του Unity, με τα χαρακτηριστικά του, τις δυνατότητες του αλλά και τις αδυναμίες του. Ακολούθως παρουσιάζεται σε βάθος η φιλοσοφία που διαπερνά το παιχνίδι, η μέθοδος με την οποία δημιουργήθηκε η πίστα, οι χαρακτήρες, το αρχικό μενού, ο τρόπος που μετατράπηκε το παιχνίδι σε multiplayer και σε augmented reality. Τέλος γίνεται εκτενής αναφορά και επεξήγηση των αλγορίθμων που χρησιμοποιήθηκαν για όλες τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα.
Μ.Δ.Ε. 94
Keywords: Unity (Ηλεκτρονική Πηγή); Βιντεοπαιχνίδια-Σχεδιασμός; Λογισμικό εφαρμογών-Ανάπτυξη; Εικονική πραγματικότητα; Unity (Electronic resource); Video games-Design; Application software-Development; Virtual reality; Unity; 3D; Βιντεοπαιχνίδια; iOS; Android; Multiplayer; Augmented Reality; Video games