«Η δράση του Ερυθρού Σταυρού στην προσφυγική κρίση στην Ελλάδα : Οι μαρτυρίες των προσφύγων» - Μαυροειδή, Άννα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Το πόνημα αυτό εξετάζει την δράση του Ερυθρού Σταυρού στις προσφυγικές κρίσεις της Ελλάδας και μετρά τον βαθμό ικανοποίησης και τις εμπειρίες των προσφύγων με το κίνημα αυτό. Ο Ερυθρός Σταυρός αποτελεί παγκόσμιο ανθρωπιστικό κίνημα, ιδρυμένο από τον Ερρίκο Ντυνάν, έχει ως γνώμονα τις 7 θεμελιώδεις Αρχές και το σύμβολο του είναι η σημαία της Ελβετίας σε αναστροφή. Κατά το έτος 2015, έδρασε βοηθητικά επί της κυβερνήσεως στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, το οποίο εκδηλώθηκε ραγδαία, με εισροή μεγάλων αριθμών προσφύγων στην χώρα από τα υδάτινα και χερσαία σύνορα της Ελλάδος, έως και σήμερα. Η ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει το κίνημα του Ερυθρού Σταυρού, ανακούφισε την δυσχέρεια των προσφύγων κατά την είσοδο τους, κατά την διαμονή τους, αλλά και κατά την αναχώρηση τους από την χώρα, με την παροχή πακέτων, ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού, την καταγραφή των αγνοούμενων και την ποιοτική ψυχαγωγία των Φιλοξενούμενων στις Δομές του. Επιτελεί μέχρι και σήμερα ουσιαστικό έργο στην βελτίωση της ζωής των προσφύγων, από τους οποίους έχει αξιολογηθεί πως διαχειρίζεται με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό την σύγχρονη προσφυγική κρίση.
Αριθμός Εισαγωγής: 012993 cd
Keywords: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός; Πρόσφυγες -- Ελλάδα; Μη κυβερνητικοί οργανισμοί -- Ελλάδα; Ανθρωπιστική βοήθεια; Πρόσφυγες -- Κοινωνικές συνθήκες -- Ελλάδα; Πρόσφυγας; Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός; Ανθρωπιστική βοήθεια; Σύγχρονη προσφυγιά; Σύροι; Refugee; Greek Red Cross; Humanitarian aid; Modern refugee; Syrians