Μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης πολίτων από τις παρεχόμενες υπηρεσίες Δ.ΥΠ.Α: Μελέτη περίπτωσης Κ.Π.Α2 Δ.ΥΠ. Α -Τρίπολη - Παπαγιαννόπουλος, Αλέξανδρος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισής της, η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση έχει ήδη δείξει ότι εργάζεται για να γίνει πιο αποτελεσματική. Είναι δυνατή η χρήση των αρχών της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στον δημόσιο τομέα. Ο στόχος της εν λόγω μελέτης είναι η εστίαση της προσοχής στη μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης που έχουν οι κάτοικοι – πολίτες από τις υπηρεσίες που παρέχει η Δ.ΥΠ.Α στο Κ.Π.Α 2 Δ.ΥΠ.Α - Τρίπολης. Αυτή η μελέτη αντλεί πολύτιμες γνώσεις για τη βελτίωση αυτών των υπηρεσιών με τη χρήση ενός ηλεκτρονικά διαδεδομένου ερωτηματολογίου προσαρμοσμένου στις ανάγκες της τρέχουσας ποσοτικής έρευνας. Το ερωτηματολόγιο βασίζεται στο εργαλείο ServQual. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που απάντησαν είπαν ότι είναι ευχαριστημένοι με τις εν λόγω υπηρεσίες. Υπήρχαν 65 άτομα στο δείγμα. Η μελλοντική έρευνα σχετικά με την εσωτερική ευτυχία των πελατών και τον πιθανό αντίκτυπό της στην εξωτερική ικανοποίηση πελατών-πολίτη και στην αντίληψη αυτών των υπηρεσιών στο σύνολό τους μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.
Μ.Δ.Ε. 409
Keywords: Ικανοποίηση καταναλωτή; Δημόσιες υπηρεσίες-Ελλάδα-Αρκαδία-Τρίπολη; Εργασία-Αξιολόγηση; Consumer satisfaction; Public services-Greece-Arcadia-Tripoli; Employment-Evaluation; Ικανοποίηση των πολιτών; Ποιότητα υπηρεσιών; Citizen satisfaction; Service quality