Εδαφική Συνεργασία και ΟΤΑ – Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – F.Y.R.O.M. 2007 – 2013 - Χαμουρούδης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Η έννοια της εδαφικής συνεργασίας αποτέλεσε και αποτελεί αδιαμφισβήτητα βασικό πυλώνα της προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων της πολιτικής συνοχής, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διασφάλιση και ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας ενώ παράλληλα δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες επίλυσης των κοινών προβλημάτων μεταξύ των συνεργαζόμενων χωρών, μέσα από την σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρουν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας – Interreg.
Territorial Cooperation and Local Government Organizations – European Territorial Cooperation Programme Greece – F.Y.R.O.M. 2007 – 2013
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Περιφερειακή ανάπτυξη; Αστική ανάπτυξη--Ελλάδα; Στρατηγικός σχεδασμός; Ευρωπαϊκό πρόγραμμα; Εδαφική συνεργασία; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης