Ανακύκλωση και Κυκλική Οικονομία - Παναγάκου, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η παρούσα Διπλωματική Εργασία μελετά το ζήτημα της Ανακύκλωσης και της Κυκλικής Οικονομίας. Παρουσιάζονται οι βασικές αρχές που διέπουν την Κυκλική Οικονομία αλλά και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι χώρες οι οποίες επιλέγουν να υιοθετήσουν τη μετάβαση από το γραμμικό μοντέλο στο κυκλικό. Μελετώνται δύο βασικές ειδικές περιπτώσεις. Αρχικά, γίνεται ενασχόληση με τις αποφάσεις και τις δράσεις που έχουν ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία. Επιπλέον, γίνεται η μελέτη της ειδικής περίπτωσης της Ελλάδας καθώς και των στρατηγικών και των δράσεων που υπάρχουν προς την κατεύθυνση αυτή. Τέλος, οι δύο ειδικές περιπτώσεις σχολιάζονται ως προς τις δράσεις τους.
Μ.Δ.Ε. 4
Keywords: Κυκλική Οικονομία; Πρώτες Ύλες; Ανακύκλωση; Διαχείριση Αποβλήτων