Η ανάδειξη της εξωστρεφούς ταυτότητας της πόλης των Τρικάλων από μία αναπτυξιακή εταιρεία. Μελέτη περίπτωσης του e-trikala - Τσαχρήστος, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Για να μπορεί ένας οργανισμός να παραμείνει ανταγωνιστικός και να παρέχει σωστό έργο θα πρέπει να έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, να αλλάζει συνεχώς και να προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει γύρω του. Αν παραμείνει στάσιμος και δεν προβεί σε αλλαγές, δεν θα μπορέσει να επιτελέσει το ρόλο του και θα απογοητεύσει αυτούς που στήριξαν την προσπάθειά του. Πολλές φορές οι επιχειρήσεις των Δήμων έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για αδιαφανείς διαδικασίες, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, παράνομες προσλήψεις κ.α. Όμως παρά τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας ίσως και του πολυδαίδαλου νομικού πλαισίου, κάποιες εξ αυτών καταφέρνουν , γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να παράγουν σημαντικό έργο και να προσδίδουν προστιθέμενη αξία στις δράσεις τους και να ωφελούν πραγματικά το Δήμο που τις έχει συστήσει. Μία από τις επιχειρήσεις που έχει καταφέρει να πετύχει στο έπακρο το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε είναι η Αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων «e-trikala», η οποία μπόρεσε χάρη στην οξυδέρκεια των ανθρώπων της και το ευρύ πνεύμα τους να καταφέρει μέσα από τη διοργάνωση του θεματικού πάρκου «Μύλος των Ξωτικών»να δημιουργήσει πρόσθετα αναπτυξιακά οφέλη όχι μόνο για τον Δήμο Τρικκαίων αλλά για όλο το νομό και να τον καταστήσει ένα προορισμό, που δέχεται επισκέπτες όλο το χρόνο, για να δουν από κοντά μια πόλη που ξαφνικά μεγάλωσε στα μάτια όλων.
The emergence of the extrovert identity of the city of Trikala by a development company. Case study of e-trikala
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Τοπική ανάπτυξη; Οικονομική ανάπτυξη; Αναπτυξιακή εταιρία Δήμου; e-trikala; Θεματικό πάρκο Μύλος των Ξωτικών; Τρίκαλα