Η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τη προώθηση της απασχόλησης των αποφοίτων - Κωνσταντόπουλος, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η παρούσα εργασία διερευνά τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και την προώθηση της απασχόλησης των αποφοίτων. Μέσω μιας ποιοτικής προσέγγισης, η έρευνα εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να προσαρμόσουν τα προγράμματα σπουδών τους ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, και πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλουν στη διαδικασία αυτή, παρέχοντας ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και ενεργού εμπλοκής. Τα ευρήματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι η συνεργασία αυτή είναι κρίσιμη για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των φοιτητών, αλλά επίσης επισημαίνουν τις προκλήσεις που ανακύπτουν, όπως η έλλειψη επικοινωνίας και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Η εργασία καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της συνεργασίας αυτής, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των φοιτητών για τις απαιτήσεις του σύγχρονου επαγγελματικού περιβάλλοντος.
The collaboration between educational institutions and businesses for skill development of graduate employment
Αριθμός Εισαγωγής: 014274 cd
Keywords: Εκπαίδευση, Ανώτατη -- Σκοποί και στόχοι -- Ελλάδα; Φοιτητές, Προσανατολισμός τους -- Ελλάδα; Προσφορά εργασίας -- Επίδραση της εκπαίδευσης στην -- Ελλάδα; Αγορά εργασίας -- Ελλάδα; Απασχόληση -- Ελλάδα; Εκπαίδευση; Ανάπτυξη δεξιοτήτων; Εκπαιδευτικά Ιδρύματα; Αγορά εργασίας; Συνεργασία