Έξυπνη Διαχείριση Αστικού Περιβάλλοντος: Ρομποτική Παρακολούθηση και Δυναμικός Φωτισμός - Ρεντζής, Φώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος για έξυπνες πόλεις, το οποίο περιλαμβάνει ένα αυτόνομο όχημα εξερεύνησης και έξυπνα φωτιστικά οδών με αισθητήρες. Στόχος είναι η ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, της ενεργειακής αποδοτικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της συλλογής και ανάλυσης δεδομένων περιβάλλοντος και κυκλοφορίας. Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται με τεχνικές μηχανικής μάθησης, ενώ παρέχεται φιλική διεπαφή για χρήση από δημοτικές αρχές. Η εργασία εξετάζει επίσης προκλήσεις όπως η ιδιωτικότητα και η διαλειτουργικότητα στα έξυπνα αστικά συστήματα.
Keywords: Έξυπνες πόλεις; Αυτόνομο όχημα; Έξυπνος φωτισμός; Αισθητήρες; Βιώσιμη ανάπτυξη; Μηχανική μάθηση; Διεπαφή χρήστη; Ιδιωτικότητα δεδομένων; ESP32; Raspberry Pi; LoRa; MQTT