Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση στο Δήμο Αλεξανδρούπολη - Μπαΐρα, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Μία από τις συνήθεις και πάγιες αξιώσεις των αυτοδιοικητικών έναντι των Υπηρεσιών τους είναι η άντληση όσο το δυνατό περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων. Κεντρικό ερώτημα της παρούσης εργασίας είναι το εξής: Υπάρχει η δυνατότητα, αλλά και η ανάγκη βελτιστοποίησης στην απορρόφηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων στο πλαίσιο της παρούσης διοικητικής και οικονομικής κατάστασης του Δήμου Αλεξανδρούπολης; «Ό,τι φέρνει ανάπτυξη, επιτρέπεται να χρηματοδοτείται και με την ανάληψη χρέους» (Was Wachstum schafft, darf sehr wohl mit Schulden finanziert werden), Χέλμουτ Σμιτ (*1918), γερμανός πολιτικός (SPD) 1974-1982 Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Περιφερειακός προγραμματισμός; Οικονομική ανάπτυξη; Χρηματοδότηση; Ευρωπαϊκή Ένωση; Δήμος Αλεξανδρούπολης; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης