Web 2.0 and social computing - Βασιλείου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2011)
Η εξέλιξη του διαδικτύου έφερε σταδιακά μεγάλες αλλαγές. Αρχικά το μονόπλευρο web 1.0 μετά το web 2.0 όπου εδώ ο χρήστης αποκτά πολλαπλούς ρόλους δεν είναι απλά θεατής αλλά παρεμβαίνει και ο ίδιος και τώρα το web 3.0 με τις πολλαπλές εφαρμογές. Οι υπηρεσίες του Web 2. 0 βοήθησαν και έφεραν τον χρήστη στο επίκεντρο μπορεί να λειτουργεί σύμφωνα με τις ανάγκες του. Ιστολόγια, Wikis, Podcasts, Tags, RSS feeds, Social Bookmarks, Ιστοχώροι Κοινωνικής Δικτύωσης είναι από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Τα social media είναι εφαρμογές του web2.0, είναι η δεύτερη γενιά του διαδικτύου. Η πρόσβασή τους γίνεται από τον πιο αρχάριο μέχρι τον πιο απαιτητικό χρήστη. Έχουν πολλές δυνατότητες όπως η δημοσίευση διαφόρων στοιχείων των χρηστών για πολλούς σκοπούς, όπως η δημοσίευση του βιογραφικού με σκοπό την εύρεση εργασίας και την διαδραστικότητα με το δημοσιευμένο περιεχόμενο ή άλλους χρήστες. Στην συνέχεια της εργασίας αναφέρω το Semantic Web Είναι η εξέλιξη του Web 2.0. πλέον δεν χρειάζεται τον χρήστη για να εκτελέσει λειτουργίες όπως αναζητήσεις. Πλέον ο υπολογιστής μπορεί να καταλαβαίνει τις πληροφορίες που του δίνεται και να τις επεξεργάζεται. Στόχος της εργασίας είναι η ανάλυση των παραπάνω όρων καθώς και πώς έχει επιδράσει το web στην κοινωνία.
Μ.Δ.Ε. 10
Keywords: Παγκόσμιος ιστός; Web 2.0; Web 1.0; Web 3.0; Social computing; Social media; Semantic Web